SASTOJCI
ZA PITU:
* 16
listova kora za pitu
* 4
struka prazi luka
* 400
gr šampinjona
* 2
dcl Olitalija maslinovo ulje
* 2
dcl mineralne vode
* so,
biber po ukusu
*
susam
PRIPREMA:
Prazi
luk očistiti i iseći na kolutiće i staviti da se dinsta na 2 kašike Olitalija maslinovom ulju.
Za to
vreme šampinjone iseckati na listiće i dodati prazi luku i zajedno propržiti da
omekšaju. Dodati so i biber po ukusu.
Odvojiti 3-4 kašike Olitalija maslinovog ulja za premazivanje rolata pre pečenja. Ostatak Olitalija maslinovog ulja upotrebite za rastvor kojim se mažu kore.
Odvojiti 3-4 kašike Olitalija maslinovog ulja za premazivanje rolata pre pečenja. Ostatak Olitalija maslinovog ulja upotrebite za rastvor kojim se mažu kore.
Rolate
slažite u pleh obložen peki papirom.
Uzeti 4 kore. Namazati svaku koru rastvorom Olitalija maslinovog ulja i mineralne vode i staviti fil.
Ovako 4 puta.
Rolate namazati Olitalija maslinovim uljem.
Posuti susamom i staviti u zagrejanu rernu na 200"C da se peku dok ne porumene.
Pečenu pitu izvaditi iz rerne malo poprskati vodom, pokriti krpom i ostaviti da se ohladi.
Ovako 4 puta.
Rolate namazati Olitalija maslinovim uljem.
Posuti susamom i staviti u zagrejanu rernu na 200"C da se peku dok ne porumene.
Pečenu pitu izvaditi iz rerne malo poprskati vodom, pokriti krpom i ostaviti da se ohladi.
Služiti
toplo kao predjelo a može da bude i ukusni doručak ili večera.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.