Sneško domaćica Facebook

недеља, 4. октобар 2015.

ORAH TORTA












POTREBNE NAMIRNICE:

Za koru:


-  6 komada jaja
- 4 šoljice šećera
- 4 šoljice brašna
- 4 šoljice seckanih oraha
- 2 šoljice mleka
- 1,5 šoljica ulja
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašika čokolade u prahu


 Za glazuru:

- 250 g margarina
- 10 kašika šećera
- 4 štangle Menaž čokolade
- 3 kašike mleka
- 1/2 tegle džema od kajsija










PRIPREMA:

Izlomiti jaja u dublju posudu i doati šećer i vanilin šećer i mutiti mikserom da jaja postanu penasta. Sada dodati ulje, mleko, sjediniti i postepeno dodavati brašno sa praškom za pecivo i i orahe i lagano sjediniti.
Testo sipati u pleh obložen papirom za pečenje. Preko testa posuti čokoladu u prahu, malo po površini kašičicom promešati da testo ovlaži čokoladu i staviti u zagrejanu rernu na 200C stepeni da se peče.
Kada kolač porumeni i odvoji se od papira pečen je. Izvadite kolač iz rerne i odvojite ga od papira i ostavite da se prohladi. Kolač preseći da se dobiju dve kore. Prvu koru nafilovati džemom od kajsija. Staviti drugu koru pa i nju namazati džemom u tanjem sloju. Tortu iseći na parčad i svako parče preliti glazurom.
Glazuru napravite tako što u manju šerpu stavite margarin, šećer, Menaž čokoladu i mleko i na laganoj vatri mešajući sjedinite u glatku smesu.



Kocke orah torte ukrasite dodatno seckanim orasima. Kada se kocke ohlade poslužite.









Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.