POTREBNO JE:
- 2 fileta ajkule
- 2 manja praziluka
- 1,5 dcl piva
- 1 kašika senfa
- 2 kašike brašna
- 2-3 kašike prezle + 100 g
za prilog uz jelo
- suvi biljni začin, biber, so
- 1 vezica svežeg peršuna
- nekoliko listova nane
- 2 kašike maslinovog ulja + ulje za
prženje
PRIPREMA:
Filete ajkule namažite senfom sa obe
strane, uvaljajte u brašno, pivo i prezle i ispržiti u dubokom ulju.
Ostaviti na toplom dok pripremate prilog. U dublji tiganj stavite 2 kašike maslinovog
ulja, iseckan praziluk na kockice i začine i propržite da luk omekša. Posebno
na malo ulja propržite prezle da porumene. Serviratje tako što prvo na tanjir
stavite prezle a onda filet ajkule i varivo od praziluka.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.