Sneško domaćica Facebook

петак, 18. септембар 2015.

SLATKI KUPUS SA JUNETINOM










Recept učestvuje u igrici ajme koliko nas je


POTREBNE NAMIRNICE:


- 400 g junećeg mesa
- 1 kg slatkog kupusa
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika crvena začinska paprika
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 2 kašike ZAČIN OD SUŠENOG POVRĆA
- 1 kašičica kurkume
- 3 komada manje šargarepe
- 10 komada čeri paradajza
- 2 dcl soka od paradajza
- 1/2 veze mirodjije
- 1 šaka svežeg vlašca krupno seckanog
- 1 kašičica lovorovog lista u prahu
- 1 kašičica morske soli
-  prstohvat bibera
- 3 kašike brašna od integralnog pirinča
- 1 kašika maslinovog ulja
- voda













PRIPREMA:


Juneće meso iseći na veće kocke. Luk očistiti, oprati i iseckati ne previše sitno. Šargarepu oprati, očistiti i iseći na štapiće. Kupus očistiti, iseći na krupnije komade. Mirodjiju i vlašac iseckati krupno.
U dubok lonac staviti luk i meso i propržiti na suvo.
Dodati beli luk, kurkumu, začinsku papriku, začin od sušenog povrća, maslinovo ulje i sve još malo propržiti. Sipati 2 šolje vode, pustiti da prokuva.
Dodati slatki kupus, šargarepu, mirodjiju, vlašac, čeri paradajz, sok od paradajza, morsku so, biber, lovorov list u prahu i naliti vodom da ogrezne.
Poklopiti i kuvati da se kupus skuva i meso omekša. Na kraju dodati kašiku jabukovog sirćeta i umesto zaprške, da bi se jelo malo zgusnulo, posuti brašno od integralnog pirinča. Lagano promešati da se brašno sjedini sa kuvanim slatkim kupusom i da baci još jedan ključ.
Ako je potrebno u toku kuvanja dodavati vodu. Kupus treba da bude mekan i skoro raskuvan i ne previše gust.
Služiti toplo u činijicama ili dubokom tanjiru kao glavno jelo.

Savet: kašičica kojom merim količinu začina nije klasična metalna kašičica već mala plastična kašičica.












Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.