POTREBNE NAMIRNICE:
Za testo:
- 200 g brašna
- 85 ml tople vode
- 65 ml kiselog mleka
- 15 ml maslinovog ulja
- prstohvat soli
- prstohvat žutog šećera od trske
- 1/3 suvog kvasca
Za fil:
- 1/2 tegle ajvara
- 100 g paštete od šunke u crevu
- 300 g mladog sira
- 4 komada jaja
- 1 kašičica origana
- 1+1 kašike svežeg vlašca
PRIPREMA:
Za testo:
U dublju posudu sipati toplu vodu, polovinu brašna, žuti šećer od trske, suvi kvasac i sve dobro promešati varjačom. Ostaviti desetak minuta pa dodati kiselo mleko i sve dobro sjediniti varjačom u žitko testo. Dodati ulje i sve dobro umešati. Pokriti kuhinjskim ubrusom i ostaviti da testo se duplira. Testo ponovo promešati. Pripremiti tepsiju prečnika 26 ili 30 tako što je obložite papirom za pečenje koji ste namazali sa malo maslinovog ulja. Izručiti testo u pripremljenu tepsiju i kašikom razvući po celoj površini da se dobije tanka kora.
Koru za picu namažite ajvarom po celoj površini na 1 cm od ivice. Paštetu probušite na jednom kraju i istisnite po celoj pici. Sada pospite izmrvljen sir, ostaviti 100 g za odozgo kada se pica ispeče. Izlomite jaja na četri mesta na pici. Pospite origanom i vlašcem.
Picu stavite u rernu zagrejanu na 250C stepeni do 10 minuta. Pazite da vam ne pregori.
Izvadite picu iz rerne i pospite je izmrvljenim sirom i vlašcem. Picu izvadite iz pleha i isecite je na 4 ili 8 delova i poslužite dok je još vruća.
Recept za testo za picu možete videti ovde TESTO ZA PICU.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.