Paradajz šljivar je iz moje bašte. Svake godine sadim ovu vrstu paradajza baš zbog pelata mada je dobar i za salatu ili sušenje.
POTREBNE NAMIRNICE:
- 5 - 10 kg paradajza šljivara
- po ukusu morska so
- nekoliko listova lovora
- 1 kesica bibera u zrnu
- list peršuna
PRIPREMA:
Paradajz operite, poparite vrelom vodom i oljuštite.
Posolite, dodajte lovorov list i biber u zrnu.
Redjajte paradajz u tegle i stavite peršunov list.
Nalite tegle sokom koji je paradajz pustio. Zatvorite metalnim poklopcem.
Tegle složite u dubok lonac na čije ste dno stavili kuhinjsku krpu. Nalite hladnu vodu da prekrijete tegle za nekih 2 do 3 cm.
Stavite lonac na ringlu i pustite da voda prokuva. Tada kuvati tegle još 20 minuta.
Skloniti lonac sa ringle i ostaviti tegle u vodi dok se voda ne ohladi.
Sada tegle možete da izvadite iz vode. Obrišite ih i složite u ostavu za zimu.
Paradajz spremljen na ovaj način koristite za jela, čorbe, salate...
Konzervans ne koristim jer se paradajz na ovaj način lepo očuva pošto tegle povuku vakum.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.