POTREBNE NAMIRNICE:
- 1/2 pakovanja čipkaste testenine
- 1/2 tegle domaćeg kečapa
- 2 dcl kisele pavlake
- 2 komada jaja
- 8 listova pileće šunke
- 150 g kačkavalja
- 1 kašičica origana
- 1/2 veze peršunovog lista
- 1/2 dcl maslinovog ulja
- 1 kašičica morske soli
PRIPREMA:
Testeninu skuvajte prema uputstvu sa kese ili na način kako to vi radite. Kuvanu testeninu ocedite i prelijte maslinovim uljem.
Teflonski pleh za picu obložite papirom za pečenje i rasporedite testeninu.
U odgovarajućoj posudi izmešati veći deo domaćeg kečapa, kiselu pavlaku i jaja. Ovom smesom ravnomerno premazati testeninu.
Listove pileće šunke prepoloviti i svaku polovinu urolati i složiti u krug preko fila a u sredinu staviti celi list šunke kao cvet.
Staviti pripremljenu lažnu picu u zagrejanu rernu na 200C stepeni i peći dok ne porumeni. Picu izvaditi iz rerne i posuti kečapom, kačkavaljem koji ste usitnili u blenderu i origanom. Vratiti u rernu na kratko da se kačkavalj otopi. Dodatno picu posuti origanom i seckanim peršunovim listom.
Picu preseći na 4 dela i poslužiti dok je još topla.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.