POTREBNE NAMIRNICE:
- 5 kg krastavčića kornišona
- 1 l sirćeta
- 200 g morske soli
- 6 strukova celerovog lista
- 2 kesice konzervansa
- 6 l vode
PRIPREMA:
Krastavčiće operite i stavite u 2 kantice. Odozgo stavite celerov list.U odgovarajuću dublju posudu sipati hladnu vodu sa česme, dodati sirće, so i sve dobro promešati da se so otopi. Nemojte odmah stavljati svu količinu sirćeta i soli već prvo pola pa onda dodajte i podesite ukus onako kako vi volite. Dodajte konzervans, promešajte i nalijte pripremljene krastavce. Odozgo stavite tanjir ili plastični pritiskač da bi krastavci bili u vodi. Zatvorite kantice poklopcem i odložite u ostavu da se ukisele za zimu.
Vodu za rastvor ne prokuvavam. Ovako radim svake godine i uvek budu lepi, hrskavi i ne promene boju a mogu da se održe do sledećeg leta.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.