Sneško domaćica Facebook

четвртак, 17. септембар 2015.

DOMAĆI KEKS












POTREBNE NAMIRNICE:


- 250 g margarina
- 250 g šećera
- 2 komada jaja
- 1 kašika mleka
- 500 g brašna
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo













PRIPREMA:


Umutiti margarin sa šećerom penasto, dodati vanilu i jedno po jedno jaje i mutiti. Dodati i jednu kašiku mleka i prašak za pecivo. Umutiti da se dobije glatka smesa. Dodati brašno i sve sjediniti, može ručno ili mikserom nastavcima za testo. Testo treba da bude glatko i da se ne lepi za ruke.
Pobrašnjiti radnu površinu, staviti testo i oklagijom razvući na debljinu od 0,5 cm. Različitim modlama vaditi kekse i redjati u pleh u koji ste stavili papir za pečenje.
Peći do 15 minuta na temperaturi od 180 C stepeni. Paziti da keksi ne pregore, treba da budu blago rumeni.
Izvaditi kekse iz pleha i kada se ohlade poslužiti. Možete da ih uvaljate u prah šećer, u mom slučaju nisu. 
Ove kekse možete dugo da čuvate u metalnoj kutiji.












 Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.