POTREBNE NAMIRNICE:
- 400 g šećera
- 8 kašika vode
- 200 g mlevenih oraha
- 100 g mlevenog keksa
- 150 g margarina
- 3 rebra Menaž čokolade
- 1 kesica vanilin šećera
Za glazuru:
- 1 kašika šećera
- 3 kašike vode
- 4 štangle Menaž čokolade
- 1 kašičica ulja
PRIPREMA:
Istopiti šećer i vodu na laganoj vatri. Dodati keks, orahe i skinuti sa vatre. Dodati margarin i dobro promešati da se margarin otopi.
Masu podeliti na 2 dela i u jedan deo dodati rastopljenu Menaž čokoladu.
Uzeti manju tacnu i prvo formirati koru od braon dela pa onda naneti beli deo. Svo vreme kvasite ruke da bi lakše poravnali koru od oraha.
Sada napraviti glazuru od Menaž čokolade, šećera, vode i ulja tako što sve istopite na pari ili laganoj vatri da se dobro sjedini u glatku masu i ovim preliti bajaderu.
U mom slučaju sam polovinu bajadere posula krupno mlevenim orasima tako da imate 2 vrste bajadera.
Kada se ohladi seći na štangle i poslužiti.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.