POTREBNI
SASTOJCI:
-
500 g
tankih kora za pitu
-
300 g
rendane bundeve
-
300 g
mlevenih oraha
-
200 g
+ 150 g šećera
-
3
kesice vanilin šećera
-
1
kesica cimeta u prahu
-
po
potrebi maslinovo ulje
-
250 ml
vode
-
½
limuna sok
-
šećer
u prahu za posipanje
PRIPREMA:
Kore presecite na
pola tako da dobijete duplo više listova. Podmažite uljem tepsiju i stavite 4
kore koje ste takodje namazali uljem. Pospite sada orahe i bundeve, šećer,
cimet i vanilin šećer. Opet stavite 4 kore koje ste mazali uljem i fil kao kod
prethodnog reda. Ovo ponavljajte dok ne upotrebite sav materijal a i pazite da
odozgo vam ostanu 2 kore.
Pitu isecite
oštrim nožem na kocke. Zagrejte 5-6 kašika ulja i time prelijte pitu na
sastavima.
Stavite u zagrejanu
rernu na 200C stepeni pitu da se peče. Kada porumeni pita je gotova.
Dok se pita peče
prokuvajte vodu i šećer i dodajte sok od pola limuna. Ovim kašikom polite pitu
na sastavima.
Pita netreba da
pliva u sirupu već samo malo da se nakvasi.
Kada se pita
ohladi vaditi kocke, po želji posuti šećerom u prahu i poslužite.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.