POTREBNI SASTOJCI:
- 4 glavice crnog luka (oko 300 g)
- 1 kg paprike sveže
- 4 paradajza (oko 500 g)
- 1 komad tikvice (oko 150 g)
- prstohvat morske soli
- pola vezice peršunovog lista
- 2 kašike brašna od pečene heljde
- 2 kašike sušenog povrća mlevenog
- 2 kašičice susamove soli
- 1 kašičica kurkume
- 2 kašičice belog luka u granulama
- 2 kašike maslinovog ulja
PRIPREMA:
Luk očistiti i iseckati na rebarca i staviti da se dinsta na maslinovom ulju. Dodati morsku so, kurkumu i beli luk.
Kad omekša i postane staklast dodati seckanu papriku. U mom slučaju je bila iz zamrzivača. Dinstati papriku da malo omekša. Netreba dodavati vodu jer povrće pušta svoju.
Sada ubaciti paradajz isečen na sitne kockice. Dinstati i dalje na laganoj vatri. Povremeno promešati i ako je potrebno dodati malo vode jer može da se desi da tečnost koju povrće pusti uvri.
Kada i paradajz omekša dodati tikvicu seckanu na kockice, peršun krupno seckan ili ceo i sušeno mleveno povrće. Nastaviti sa dinstanjem da tikvice omekšaju.
Pre nego što tikvice budu gotove dodati brašno od pečene helje i malo vode da se brašno pokvasi. Ostaviti na vatri još nekoliko minuta da se brašno skuva i pokupi višak tečnosti.
Servirati uz prilog od pire krompira ili po želji. Ja sam koristila pire krompir i paradajz salatu.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.