POTREBNE NAMIRNICE:
- 28 komada krupnih šljiva Stenlej
- 28 polovina oraha
- 2 kašike šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kašičica cimeta
- 1 kesica šlaga ili gotov šlag
PRIPREMA:
Šljive oprati i očistiti od koštica. Pažljivo nožem zasecajte šljive samo do pola da bi izvadili koštice i mogli da ih napunite.
U svaku šljivu stavite polutku oraha.
Složite punjene šljive plitku vatrostalnu činiju i pospite ih odozgo šećero, vanilin šećerom i cimeto.
Staviti u rernu na 200C stepeni da se zapeku.
Pečene šljive izvaditi iz rerne oladite i poslužite uz šlag.
Mogu da se jedu i dok su tople podjednako su ukusne.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.