POTREBNO JE:
- 2 komada jaja
- 2 šolje brašna (od 2,5 dcl)
- 1,5 šolja mleka
- 1/2 šolje ulja
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kašika šećera
- 1/2 kašičice soli
- 1 kesica praška za pecivo
I još je potrebno:
- sušene brusnice ili sveže
- euro-krem
- džem od jabuka
POSTUPAK PRIPREME:
U dubljoj posudi umutiti jaja, mleko i ulje. Posebno
pomešati suve sastojke i dodati mokre i dobro sjediniti da se dobije smesa
gušća nego za obične palačinke.
Zagrejati mali teflonski tiganj ili kakav imate i namažite
ga sa malo ulja.
Smesu sipati na sredinu i dobićete malu palačinku koja se ne
razliva. Peći je dok ne počnu da se prave rupice na testu. Tada poredjajte suve
brusnice i okrenite palačinku da bi se ispekla i sa druge strane a ujedno i da
bi brusnice upale u palačinku. Posle 1 minuta možete da izvadite palačinku na
topli tanjir i tako dok ne potrošite svu smesu za palačinke.
Tople palačinke namažite džemom od jabuka i to palačinka,
džem, palačinka i treću palačinku takodje namažite prvo džemom pa euro-kremom i
još dodajte odgore malo brusnica.
Poslužite toplo.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.