Testo:
- 2 čaše brašna
- 2 čaše šećera
- 4 dl mleka
- 1 čaša ulja
- 2 kesice praška za pecivo
- 1 kesica vanilin šećera
Fil:
- 1/2 l mleka
- 10 kašika šećera
- 3 kesice vanilin šećera
- 4 kašike griza
- 2 kašike kakaoa
- 100 g kokosa (odvojiti 4 kašike za odozgo)
PRIPREMA:
U dublju posudu staviti mleko i ulje, dodati šećer, vanilin šećer, brašno i
prašak za pecivo i sve mikserom dobro sjediniti.
U tepsiju staviti papir za pečenje i sipati testo.
Staviti u zagrejanu rernu na 200"C da se peče.
Kada porumeni i odvoji se od papira testo je pečeno. Izvaditi ga iz rerne i odvojiti od papira ali ga vratite u istu tepsiju gde se kolač pekao.
Dok se kolač peče napraviti fil.
U dublju šerpu staviti mleko, šećer, vanilin šećer i griz i staviti da se kuva uz stalno mešanje da se ne zgrudva i ne zagori.
Kada se griz skuva dodati kakao i margarin i mešajte mikserom dok se margarin ne otopi i svi sastojci lepo sjedine.
Kuvani griz sipati preko kore, poravnati i posuti kokosom.
Seći na kocke i služiti.
Prijatno!
U tepsiju staviti papir za pečenje i sipati testo.
Staviti u zagrejanu rernu na 200"C da se peče.
Kada porumeni i odvoji se od papira testo je pečeno. Izvaditi ga iz rerne i odvojiti od papira ali ga vratite u istu tepsiju gde se kolač pekao.
Dok se kolač peče napraviti fil.
U dublju šerpu staviti mleko, šećer, vanilin šećer i griz i staviti da se kuva uz stalno mešanje da se ne zgrudva i ne zagori.
Kada se griz skuva dodati kakao i margarin i mešajte mikserom dok se margarin ne otopi i svi sastojci lepo sjedine.
Kuvani griz sipati preko kore, poravnati i posuti kokosom.
Seći na kocke i služiti.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.