Sastojci:
500 gr kora za srednje debljine
6 komada jaja
400 gr sira
1/2 l jogurta
150 ml maslinovog ulja
Priprema:
Okruglu teflonsku tepsiju podmazati trećinom pripremljenog
ulja. U dublju posudu staviti jaja, sir izmrvljen, polovinu količine
jogurta, drugu trećinu ulja i so po potrebi, masa treba da bude žitka. Uzimati
po jednu koru i mazati filom, urolati, uviti u puža i složiti u sredinu
tepsije. Postupak ponavljati dok se materijal sav ne potroši, slažući kore u
krug nastavljajući jednu na drugu. Za preliv odvojiti pola šolje fila i dodati
drugu polovinu jogurta i treću trećinu ulja i ovim preliti složenu banicu.
Ostaviti banicu da upije jogurt a za to vreme zagrejati rernu na 200"C i
staviti banicu da se peče. Kada porumeni izvaditi je iz rerne, poprskati sa
malo vode, pokriti krpom i ostaviti da se prohladi. Kidati rukom banicu i
služiti toplu.
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.