Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

субота, 11. јануар 2020.

SUSAM KUGLICE









Interesantne pogačice uvaljane u susam su još jedna varijanta pogačica. Ako volite susam, kao ja, onda je ovo izbor za vas.

Recept je radjen u saradnji sa 
C Slatka tradicija

Priprema: 60 minuta
Pečenje: 30 minuta
60 kuglica



POTREBNE NAMIRNICE:



- 300 g belog brašna
- 500 g mekog speltinog brašna
- 400 g sira u kocki ili sitnog sira
- 4 dl ulja
- 2 dl mineralne vode
- so po ukusu
- 1 kesica
prašak za pecivo 
- susam za valjanje










PRIPREMA:



Sir izmrvite a ako koristite sitan sir neka to bude onda sir koji je u mrvicama a ne kao krem sir.
U dublju posudu stavite mokre sastojke, sir i suve sastojke. Sve dobro kašikom izmešati i ako je potrebno još malo rukom doraditi. Treba da se kroz testo vide komadići sira. Testo zamotajte u providnu foliju i ostavite u frižideru oko 1 sat.
U mom slučaju sam ih odmah pravila jer su mineralna voda i sir bili hladni pa samim tim i testo.
Rukama kidati testo i praviti male kuglice veličine manjeg oraha. Svaku kuglicu celu uvaljati u susam. Slagati kuglice u pleh obložen papirom za pečenje. Staviti u rernu, zagrejanu na 200 C stepeni da se peče oko 30 minuta. Pazite da vam se ne presuše.
Pečene izvaditi iz rerne, preručiti u odgovarajuću posudu i kada se prohlade poslužiti.
 

Testo se ne lepi za ruke jer je masno pa ne treba posebno dodavati brašno. Pogačice su dobre i drugi dan iako su hladne.








Prijatno!










Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.