Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

петак, 18. октобар 2019.

ROZEN ŠTANGLE











Rozen štangle ili rozen torta je torta koju svi obožavaju. Ovaj put sam fil pravila na malo drugačiji način od klasičnog a to je sa pudingom i šlagom. Ispale su super i mojim ukućanima su se dopale.


Post je nastao u saradnji sa  C Slatka tradicija 










Priprema: > 30 minuta
Za > 40 štanglica



POTREBNE NAMIRNICE:

- 1 pakovanje rozen korica

Za fil:

- 3 kesice C puding sa ukusom vanilina 
- 750 ml mleka
- 6 kašika C šecer u prahu 
- 2 kesice C vanilin šecer 
- 100 g  C šlag krem sa ukusom vanile
- 300 g mlevenih oraha
- 100 g mlevenog keksa

Za glazuru:

- 250 g C šecer u prahu 
- 2 kašike vruće vode
- 3-4 kapi ekstrata od jagode ili crvene boje
- 1 kašičica ulja
- 3-4 kapi limunovog soka


















PRIPREMA:


Prvo pripremiti fil. U odgovarajuću posudu sipati veći deo mleka, šećer, vanilin šećer i staviti na ringlu da se zagreva. U ostatak mleka dodajte prah od pudinga i rastvorite ga, treba da bude bez grudvica. Sipajte rastvoren puding u ugrejano mleko i mešajte žicom da se skuva. Biće jako gust ali tako treba. Skuvani puding preručite u drugu posudu da bi se pre ohladio ali ga pokrite providnom folijom da se ne hvatala korica. Možete puding da ostavite u istoj posudi u kojoj se kuvao a moja preporuka je da ga preručite.
Posebno umutite šlag krem prema uputstvu sa kesice i kada se puding ohladi sve pomešajte u kompaktnu kremu.
Sada umešajte mlevene orahe i keks. Krem ne sme da bude suv pa zato dozirajte orahe i keks.
Ovim kremom mažite korice koje stavite na tacnu ili dasku.
Kada završite filovanje pokrite sve providnom folijom i stavite preko dasku ili neku knjigu, težine do 1 kg i odložite na hladno mesto.
Sutradan napravite šećernu glazuru.
U činiji pomešajte sve navedene sastojke a boju dozirajte po vašem ukusu. Sve mutite žicom dok masa ne pobeli i postane glatka da se lepo razmazuje. Ako vam se učini da je smesa retka dodajte još šećera.
Nafilovane korice oslobodite folije i prelijte glazurom od šećera ili kao što sam ja prvo isekla štangle pa onda svaku posebno prelivala glazurom od šećera. Ponovo ostavite na hladnom par sati da se glazura stegne.

Mi nismo mogli da čekamo više pa smo ih jeli pre nego što se glazura stegla što se na slikama i vidi.










Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.