Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

четвртак, 5. септембар 2019.

PAPRIKA U SENFU SECKANA












Kada dodje zima dobro dodje i salata od paprike sa senfom. Možete da je koristite kao namaz ili dodatak uz meso pa čak i da filujete slano testo ili slanu tortu. 


Recept je nastao u saradnji sa  C Slatka tradicija









Priprema: 60 minuta
Pečenje: > 60
Za 6 velikih tegli


POTREBNE NAMIRNICE:
- 4 kg crvene paprike (može i neka zelena) - 3 dl sirćeta - 1 l vode - 3 kašike šećera - 3 kašika soli - 1 kesica bibera u zrnu - 3-4 lovorova lista - 1 kesica  C konzervans
- 600 g senfa - 5 dl maslinovog ulja




















 PRIPREMA:

Paprike očistiti od drški i semena i iseći na tanke rezance ili kockice. Pripremiti rastvor, u kome će se kuvati paprika, tako što u duboku šerpu ili lonac stavite sve namirnice osim senfa i ulja. Pustite da proključa i dodajte papriku i kuvajte je oko 10 minuta, da malo uvene. Ocediti obarenu papriku i ostaviti je da se ohladi. Posebno umutiti mikserom senf i ulje, kao kada mutite majonez. Možete ulje da dodajete postepeno i mutite ili sve zajedno sa 1 kesicom konzervansa. Sada dodati papriku i dobro sve promešati. Probati pa dosoliti ako je potrebno. Napuniti sterilisane tegle paprikama, skoro do vrha, do grla tegle. Tegle složiti u rernu na rešetku ili pleh. Uključiti rernu na 100"C i ostaviti tegle da se dobro zagreju. Vrele tegle zatvarati metalnim poklopcima i okretati ih naopačke. Pokriti i ostaviti da se ohlade. Sada ih okrenite i odložite u ostavu. Koristite je kao salatu ili namaz.
Konzervans može da se stavi u vodu u kojoj barite papriku ili u senf. Konzervans možete da izostavite jer se pune tegle zagrevaju na 100"C . Ovako spremljene se održe bez problema. Kada otvorite teglu čuvajte je u frižideru.










Prijatno!















Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.