Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

среда, 18. септембар 2019.

PERŠUN U MASLINOVOM ULJU




















Svi mi se snalazimo kako da sačuvamo odredjene namirnice za zimu a jedna od njih je i peršun. Uvek sam zamrzavala a sada sam rešila da ga ostavim u maslinovom ulju i verujte više nego odličan način da uvek imate svež peršun. Na ovaj način može da se sačuva i mirodjija, sremuš...





POTREBNE NAMIRNICE:


- 10 vezica peršunovog lista
- maslinovo ulje
- 1 veća tegla
















PRIPREMA:


Svaku vezicu peršuna dobro operite i otresanjem odstranite deo vode. Iskidajte lišće i dodatno prosušite papirnim ubrusom. 

Ubacite lišće u multipraktik i sameljite (usitnite). Pošto je lišće suvo u toku mlevenja dodajte po malo maslinovo ulje sve dok ne dobijete kašu.

Prebacite samleveni peršun u teglu i nalijte maslinovim uljem da ga prelije. Zatim sve promešajte i ostavite da se slegne. 

Zatvorite teglu poklopcem i ostavite u frižider. 

Ovako pripremljen peršun može da stoji i celu kalendarsku godinu. Mada ovo možete da uradite u bilo koje doba godine ako nemate vremena da redovno odlazite na pijacu ili u toku zime kada se svež peršun teško nalazi. Ako imate hladnu ostavu možete držati teglu i tamo ne mora u frižideru.











Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.