Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

четвртак, 19. септембар 2019.

PESTO OD BELOG LUKA












Beli luk možete sačuvate u svežem stanju konzerviranjem u maslinovom ulju. Najviše koristim sušeni beli luk koji posle sušenja sameljem u prah. Medjutim ako vam treba svež beli luk a da svaki put ne morate da ga čistite i ruke vam mirišu na beli luk onda je ovo idealan način da spreman za upotrebu uvek imate beli luk.




POTREBNE NAMIRNICE:

- 10 glavica belog luka
- maslinovo ulje
- 1 veća tegla











PRIPREMA:


Beli luk očistiti od ljuske i ubaciti u secka. Samleti u sitne komadiće.

Samleven beli luk prebaciti u teglu i naliti maslinovim uljem da ga prekrije. Promešati da sav beli luk bude obložen uljem. Ostaviti da se slegne i zatvoriti teglu metalnim poklopcem. 

Odložiti u frižider i koristite po potrebi.

Beli luk ovako možete da čuvate neograničeno.











Prijatno!





Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.