Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

петак, 30. август 2019.

KUPINA KOLAČ











Jednostavan recept koji se brzo sprema a tako sočan i obogaćen voćem. Ovakav kolač ne može a da vam se ne dopadne pogotovo ako volite kupine i čokoladu.

Post je uradjen u saradnji sa  C Slatka tradicija 










Priprema: 10 minuta
Pečenje: 40 minuta
Za 12 parčića



POTREBNE NAMIRNICE:

- 4 komada jaja
- 150 g  C šecer u prahu 
- 1 kesica C vanilin šecer
- 200 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 200 g brašna
- 1 kesica prašak za pecivo 
- 400 g kupina

Još je potrebno:

- 2 kašike C slatki kakao 
- 1 kašika ulja
C šecer u prahu  za posipanje
















PRIPREMA:


Umutiti šicom, ručno, jaja sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.

Dodati ulje, jogurt, promešati i dadati brašno sa praškom za pecivo. Sve lepo sjediniti. 

Testo sipati u kalup za hleb, duguljasti, obložen vlažnim papirom za pečenje. Preko poredjati kupine i pritisnuti ih malo u testo.

Kalup sa testom staviti u zagrejanu rernu na 180 C stepeni, sa toplim vazduhom. Pecite oko 40 minuta. Na polovini pečenja isključiti gornji grejač da kolač odozgo ne bi pregoreo. Ne brinite, pošto topli vazduh cirkuliše kolač će se lepo ispeći a odozgo neće pregoreti.

Pre nego izvadite kolač proveriti čačkalicom da li je pečen. Ako je čačkalica suva kolač slobodno izvadite iz rerne i kalupa.

Staviti kuhinjsku krpu pa kolač zajedno sa papirom i ostavite da se ohladi.

Napravite tečnu čokoladu od slatkog kaka i ulja koje zagrejte na niskoj temperaturi da se lepo sjedini. Ako je suvo dodati još malo ulja.

Kada se kolač ohladi posuti šećerom u prahu i čokoladom.

Seći parčiće i svako dodatno preliti čokoladom.
















Prijatno!





Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.