Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

недеља, 07. јул 2019.

JEDNOSTAVNI KOLAČ S KAJSIJAMA












Još jedan u nizu kolač s kajsijama koji se jednostavno pravi a još brže pojede. U našoj kući kada dodje leto, mada ih pravim kad kod nam se jedu, kolači sa puno voća se najviše jedu. Ako niste do sada pravili kolače sa voćem vreme je.


Post je sponzorisan.








Priprema: 10 minuta
Pečenje: oko 30 minuta
Za 12 parčića


POTREBNE NAMIRNICE:


- 8 krupnih kajsija
- 2 kašike putera
- 3 kašike kristal šećera


Testo;
 
- 1 kora limuna
- 3 komada jaja
- 150 g kristal šećera
- 1 kesica 
C vanilin šećera
- 100 ml ulja
- 2 dl jogurta
- 100 g
C psenicni griz
- 100 g brašna
- 1 kesica
prašak za pecivo

 
-
C šecer u prahu
- matičnjak

















PRIPREMA:



Prvo uključite rernu da se zagreje na 180 C stepeni, sa toplim vazduhom. Kalup sam izabrala manji okrugli, nisam merila veličinu, otprilike kao veliki plitki tanjir.
.
Zatim očistite kajsije od koštica

.
Kalup u kojem će se peći kolač podmažite puterom i pospite kristal šećerom. Poredjajte kajsije u krug da popunite kalup. 

 
Za to vreme umutite patišpanj.
Izlomite jaja u dublju posudu i dodajte šećer i vanilin šećer. Umutite mikserom penasto. Dodajte ulje muteći i dalje. Zatim dodajte jogurt i sve promešajte mikserom najmanjom brzinom. Na kraju dodajte griz, rendanu koricu limuna i brašno pomešano sa praškom za pecivo.

 
Preko kajsija sipajte testo i stavite u zagrejanu rernu da se peče.

 
Posle nekih 20 minuta proverite čačkalicom da li je kolač pečen. Čačkalica treba da bude suva.

 
Pečen kolač izvadite iz rerne i ostavite da se prohladi.

 
Uz pomoć velikog tanjira preokrenite kolač tako da voće bude gore. Pospite kolač šećerom u prahu i ukrasite listićima matičnjaka.

 
Kolač možete da poslužite uz šlag ili sladoled.















Prijatno!






Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.