Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

субота, 25. мај 2019.

SIPANA PITA S KUPINAMA - C SLATKA TRADICIJA













Jednostavna pita koja se brzo pravi jer nemate ništa da mutite već koristite suve sastojke i voće po želji. Ovaj put sam koristila kupine iz kompota koji sama pravim inače možete da upotrebite sveže ili zamrznuto voće. Lako se pravi a može da se pravi i u dane posta ako upotrebite posni margarin.


Recept je uradjen u saradnji sa   C Slatka tradicija.




C dodaci za kolače





POTREBNI SASTOJCI:

- 2 šolje brašna (šolje su od 2 dl)
- 1 šolja C šecer u prahu + za posipanje
- 2 šolje C psenicni griz 
- 1+1 kesica C vanilin šećera           
- 1 kesica prašak za pecivo   
- 125 g margarina (može i posni)
- 2 tegle domaćeg kompota od kupina (mogu i sveže ili zamrznute)















PRIPREMA:


Kompot od kupina prespite u cediljku da se ocedi višak tečnosti.

U dublji sud stavite brašno, pšenični griz, šećer u prahu, 1 vanilin šećer i prašak za pecivo. Sve dobro izmešajte.

Margarin istopite .

Uzeti kalup 40x20 i obložite ga papirom za pečenje koji ste pokvasili hladnom vodom i ocedili. Papir podmažite sa par kašika margarina.

Sada, koristeći istu šolju, na dno kalupa sipajte 1,5 šolju smese i ravnomerno rasporedite. Nanesite pažljivo polovinu kupina. Opet sipajte 1,5 šolju smese i drugu polovinu kupina. Odozgo sipajte ostatak smese i lepo rasporedite po celom kolaču. Preko kašikom sipajte otopljen margarin i rasporedite po vrhu kolača. Na kraju pospite jednom kesicom vanilin šećera.

Uključite rernu da se zagreje na 180 C stepeni sa ventilatorom, i stavite da se kolač peče. Kada lepo porumeni i uhvati koricu negde oko 40 minuta, kolač je gotov.

Izvadite ga iz rerne, pokrite i ostavite da se ohladi. Kolač izvadite zajedno sa papirom za pečenje iz kalupa. Isecite kolač na kocke, pospite šećerom u prahu i poslužite.











Prijatno!











Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.