Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

недеља, 2. децембар 2018.

KOLAČ S KRUŠKAMA











Čokoladni kolač obogaćen voćem i to kruškom je bilo nešto novo za mene. Nama se dopao a nadam se da će i vama.



POTREBNE NAMIRNICE:

- 2 veće kruške
- 2 komada jaja
- 2 kašike bagremovog meda
- 3 dl mleka
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 1,5 dl ulja
- 4 kašike brašna
- 4 kašike kokosovog brašna
- 3 kesice pudinga od čokolade
- 1 kašika kakao praha
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- šećer u prahu za posipanje



PRIPREMA:

Prvo uključite da se rerna zagreje na 180 C stepeni, sa toplim vazduhom, a ako nemate tu opciju može i bez toga.

Sada u dublju posudu stavite izlomljena jaja, med i vanilin šećer i ručno, žicom, umutite sastojke u penušavu smesu.
Dodati ulje, promešati, pa mleko u koje ste sipali jabukovo sirće i sve dodatno umešati.
Zatim umešati brašno, kokosovo brašno, puding od čokolade i mutite da se razbiju grudvice. Na kraju umešati kakao prah i prašak za pecivo.
Testo izlite u manji četvrtasti pleh obložen papirom za pečenje. 
Kruške oprati, prepoloviti i izvaditi sredinu s košticama. Svaku polovinu zaseći na trake širine 5 mm. Sada kruške položiti preko testa na 4 mesta. 
Pleh stavite u zagrejanu rernu i peći oko 25 minuta. Proverite da li je pečen uz pomoć čačkalice.
Pečen kolač izvadite iz rerne, pokrikte i ostavite da se ohladi.
Seći na veće kocke pazeći da rez ide preko svake polovine kruške.
Kolač možete da pospete šećerom u prahu ili da poslužite uz šlag ili sladoled.

Prijatno!

Slike recepta sam izgubila prilikom kvara kompjutera pa zato objavljujem sliku stranice iz časopisa gde je recept objavljen.









Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.