Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

четвртак, 22. новембар 2018.

ŠNICLE OD POVRĆA SA PRELIVOM OD SENFA I RENA













Kada ne znate šta bi za ručak a maštoviti ste napraviće te jedan zdrav obrok koji se lako sprema a glavni sastojci su razne vrste povrća. Uz preliv od senfa i rena dobiće te odličan i brz obrok.










POTREBNE NAMIRNICE:

Za šnicle:

- 300 g gotovog zamrznutog povrća za rusku salatu
- 200 g obarenog prosa
- 200 g rendanog kačkavalja
- 2 kašike začina od sušene zeleni bez soli
- po ukusu sitna morska so
- 1 kašika sušenog vlašca
- 1 kašika sušenog peršuna
- 1 kašičica dimljene aleve paprike
- 1/2 kašičice kurkume u prahu
- 1 jaje
- veza mirodjije (u mom slučaju zamrznuta)
-  10 kašičica gi putera

Za preliv:

- 2 kašike pavlake
- 1 dl kefira
- 1 kašika senfa
- 1 kašika rena
- peršun
- so po potrebi












PRIPREMA:

Prvo napravite preliv od navedenih namirnica i ostavite u frižideru.

U odgovarajuću činiju staviti sve navedene namirnice osim gi putera. Sve lepo sjedinite u kompaktnu smesu. 
Uz pomoć kašike uzimati smesu i rukama formirati male šnicle. Pažljivo ih utapkajte jer hoće da se rasipaju tokom pravljenja, i slažite ih na pleh obložen papirom za pečenje na koji ste stavili gomilice gi putera. Na svaku gomilicu po jednu šniclu.
Na svaku šniclu stavite po pola kašičice gi putera.
Stavite u zagrejanu rernu na 200 C stepeni, sa toplim vazduhom, da se peku.
Kada lepo porumene gotove su.
Izvadite iz rerne i ostavite da se prohlade.
Servirati kao glavno jelo uz preliv od senfa i rena.
Od ove smese izadje 16 šnicli.











Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.