Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

субота, 21. јул 2018.

LOPTICE SA KROMPIROM












Recept koji je pravljen za nagradni konkurs Danubius, gde je korišćeno Danubius pšenično brašno T400 oštro.








POTREBNE NAMIRNICE:



- 500 g #Danubius pšeničnog brašna T400 oštro 
- 120 g pahuljica od krompira 
- 1 suvi kvasac 
- 1 kašika šećera 
- 3 dl tople vode 
- 0,5 dl maslinovog ulja 
- 1 kašičica sitne morske soli 
- 1 dl kefira 













 PRIPREMA:

Potopite kvasac, šećer i pola tople vode. Kada kvasac zapeni dodajte brašno, pahuljice od krompira, so, ulje i ostatak vode.
Mutite mikserom, nastavci za testo, sve dok ne dobijete kompaktno testo koje se odvaja od posude. Ako je potrebno u toku mućenja dodajte još malo brašna. 
Ostavite testo pola sata da odmori. 
Pospite testo brašnom, jer je lepljivo i mekano, i uzimajte po malo testa i valjajući rukama pravite loptice. 
Slažite ih u plitki pleh obložen papirom za pečenje. Loptice će se same rasplinuti.
Namažite ih hladnom vodom i pospite susamom. 
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C stepeni, sa toplim vazduhom, oko 30 minuta, tj. dok ne porumene. Kada ih izvadite iz rerne premažite ih opet hladnom vodom, pokrite i ostavite da se prohlade. 
Možete da ih filujete slatkim ili slanim nadevom ili da ih jedete ovako prazne, kao u mom slučaju. Loptice su tako mekane i mirišljave na sveže testo da vas prosto mame da ih jedete.















Prijatno!



 





Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.