Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

четвртак, 03. мај 2018.

MOJE POSNE URMAŠICE











Svi volimo urmašice i već sam ih pravila ali ovo je sada posna varijanta, tako da mogu da se prave u i u dane posta.









POTREBNE NAMIRNICE:

Za testo:
- 2 dl gazirane mineralne vode
- 2 dl ulja
- 100 g pšeničnog griza
- 500 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo

Za sirup:

- 600 g šećera
- 5 dl vode
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 limun - sok

I još je potrebno:

- 40 četvrtina oraha (za punjenje)















PRIPREMA:

Prvo napravite sirup. U šerpu stavite šećer i vodu i stavite da prokuva. Kuvajte oko 5 minuta od momenta kada provri. Dodajte vanilin šećer i limunov sok i limun isecite na kolutove i ubacite u sirup. Ostavite sa strane da se hladi.
U odgovarajuću posudu staviti mineralnu vodu, ulje, pšenični griz, brašno i na kraju prašak za pecivo. Testo prvo promešajte kašikom a onda rukama domesite da dobijete kompaktnu loptu od testa. Stavite testo u prozirnu foliju i stavite u frižider da odstoji 60 minuta.
Sada testo vadite kašikom, da bi svaka urmašica bila iste veličine, provaljajte dlanovima u lopticu, pritisnite testo viljuškom da se napravi šara, stavite četvrtinu oraha i lagano savijte krajeve prema unutra da dobijete mali valjak.
Slažite napravljene urmašice u pleh, koji ste prethodno podmazali sa malo ulja.
Zagrejte rernu na 180 C stepeni i stavite urmašice da se peku. Pecite ih dok ne porumene oko 35 minuta.
Pečene izvadite iz rerne i prelijte sirupom. Pustite da upiju sirup i samo jednom ih okrenite da bi lakše upile sirup. 
Stavite da se hlade, gde će one dodatno upiti sav sirup.
Poslužite ohladjene urmašice i uživajte.
Ako volite tople sladite se istog dana, ali najbolje su kada se naprave dan ranije.






 






Prijatno!













Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.