Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

четвртак, 3. мај 2018.

MOJE POSNE URMAŠICE












Svi volimo urmašice i već sam ih pravila ali ovo je sada posna varijanta, tako da mogu da se prave u i u dane posta.


Recept je uradjen u saradnji sa   C Slatka tradicija.







Priprema: > 60 minuta
Pečenje: 35 minuta
Za 40 urmašica








POTREBNE NAMIRNICE:



Za testo:

- 2 dl gazirane mineralne vode

- 2 dl ulja

- 100 g  C psenicni griz  

- 500 g brašna

- 1 kesicaprašak za pecivo  



Za sirup:



- 600 g šećera

- 5 dl vode

- 1 kesica  C vanilin šećera 

- 1 limun - sok



I još je potrebno:



- 40 četvrtina oraha (za punjenje)

















PRIPREMA:



Prvo napravite sirup. U šerpu stavite šećer i vodu i stavite da prokuva. Kuvajte oko 5 minuta od momenta kada provri. Dodajte vanilin šećer i limunov sok i limun isecite na kolutove i ubacite u sirup. Ostavite sa strane da se hladi.

U odgovarajuću posudu staviti mineralnu vodu, ulje, pšenični griz, brašno i na kraju prašak za pecivo. Testo prvo promešajte kašikom a onda rukama domesite da dobijete kompaktnu loptu od testa. Stavite testo u prozirnu foliju i stavite u frižider da odstoji 60 minuta.

Sada testo vadite kašikom, da bi svaka urmašica bila iste veličine, provaljajte dlanovima u lopticu, pritisnite testo viljuškom da se napravi šara, stavite četvrtinu oraha i lagano savijte krajeve prema unutra da dobijete mali valjak.

Slažite napravljene urmašice u pleh, koji ste prethodno podmazali sa malo ulja.

Zagrejte rernu na 180 C stepeni i stavite urmašice da se peku. Pecite ih dok ne porumene oko 35 minuta.

Pečene izvadite iz rerne i prelijte sirupom. Pustite da upiju sirup i samo jednom ih okrenite da bi lakše upile sirup. 
Stavite da se hlade, gde će one dodatno upiti sav sirup.

Poslužite ohladjene urmašice i uživajte.

Ako volite tople sladite se istog dana, ali najbolje su kada se naprave dan ranije.







 






Prijatno!













Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.