Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

уторак, 10. април 2018.

BANANA TORTA (CECINA)











Voćna torta za rodjendan moje snaje je pravljena po njenoj želji gde sam ujedinila ukuse 4 vrste voća. Torta je ispala super, lagana i osvežavajuća. Ime sam joj dala po bananama koje u torti dominiraju.









POTREBNE NAMIRNICE.



- 500 g banana

- 300 g malina

- 300 g crvenih ribizli

- 400 g kivija

- 700 ml kisele pavlake 20%

- 200 g šećera u prahu

- 1 kesica vanilin šećera

- 50 g crne čokolade

- 2 kašike ulja

- 1 kašika čokolade u prahu

- 54 komada četvrtastog keksa+200 g za fil

- 40 komada crno-belih piškota

- 200 g praha šlag krema žutog

- 500 g praha šlag krema belog

- 50 g kokosovog brašna

- mleko za šlag

- sok od malina

- ukrasni cvetići






































PRIPREMA:



Prvo pripremite voće. Ako su maline i ribizle zamrznute stavite da se odmrznu i sok sačuvajte za kvašenje keksa. Kivi i bananane očistite i isecite na kolutiće.

Kiselu pavlaku stavite u veću posudu zajedno sa šećerom u prahu i vanilin šećerom i umutite žicom, samo da malo razbijete pavlaku i povežete je sa šećerom. Ovu smesu dodajte izmrvljeno 200 g keksa i čokoladu prahu i sve dobro sjedinite i podelite je na 2 dela.

Posebno umutite šlag krem beli sa mlekom, po uputstvu sa kesice, i podelite ga na 3 dela. U svaki deo dodajte po jednu vrstu voća i lagano promešajte.

U izlomljenu čokoladu dodajte ulje i otopite je na pari. Možete umesto čokolade da pomešate 4 kašike kakao praha, trećinu margarina ili putera i malo mleka i to da zagrejete na laganoj vatri da se sve lepo poveže, kao što sam ja uradila.

Za slaganje torte pripremite odgovarajuću tacnu.

Prvo stavite red červrtastog keksa, u mom slučaju je to 3x6, ukupno 18 komada. Keks ovlažite sokom od malina i nanesite sloj otopljene čokolade.

Preko složite drugi red keksa, koji ste navlažili sokom od malina. Sada stavite polovinu fila od pavlake i keksa.

Preko stavite red fila od banana. Složite šarene piškote okrećući ih pola sa braon stranom prema desno i pola sa braon stranom prema levo.

Sada ide red fila sa malinama i crvenim ribizlama.

Preko složite drugi red piškota ali sada okrenite braon stranu prema spolja, na levo i desno i nanesite red fila sa kivijem.

Sada stavite treći red kockastog keksa pokvašenog u mleku i nanesite drugi deo fila od keksa.

Stavite tortu da se ohladi i ukrasite je žutim šlag kremom. Dekorišite kokosom i cvetićima.

Vratite tortu da se dodatno prohladi.

Secite na parčiće željene veličine i poslužite.













Prijatno!





Piškote ne moraju da budu šarene i da se slažu tako kako sam ja uradila, samo na ovaj način je presek lepši.
Ako nemate šlag krem žuti, obojite ga sami bojom za kolače.

U mom slučaju sam koristila trećinu margarina, 4 kašike kakao praha i malo mleka. 








Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.