Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

уторак, 27. фебруар 2018.

CUKINI TIKVICE PEČENE U RERNI











Još jedno jelo od tikvica ali cukini, koje imaju karakterističnu zelenu boju kore. Jednostavna priprema a još ukusnije za jelo gde može da bude glavno jelo posluženo uz sir ili kao prilog uz meso ili polpete od povrća.



POTREBNE NAMIRNICE:

- 600 g cukini tikvica
- 1 kašika suvog biljnog začina bez soli
- 1 kašičica sitne morske soli
- 2 kašike maslinovog ulja
- 3 kašike kukuruznog skroba (gustin)
- peršunov list











PRIPREMA:

Tikvice oprati i ne ljuštiti. Iseći ih na četvrtine pa na veće kocke.
Tikvice staviti u dublju posudu, posoliti, posuti suvim biljnim začinom bez soli i maslinovim uljem i sve promešati.
Sada dodati kukuruzni skrob i promešati.
Ovako pripremljene tikvice stavite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u rerni na 200 C stepeni dok ne porumene.
Poslužiti toplo kao glavno jelo ili prilog.











Prijatno!




Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.