Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

петак, 15. децембар 2017.

KOKOS KOCKE DVOBOJNE












Ovo je jednostavan kolač koji se brzo sprema a može i ukus da mu se menja. Ako ne volite kakao upotrebite ekstrat nekog voća ili jednostavno ostavite belo bez dodavanja bilo kog ukusa, osim kokosa.










Za testo:

3 komada  jaja
12 kašika šećera
12 kašika brašna
12 kašika mleka
1 kašika ulja
1 kesica praška za pecivo


Za fil:

5 dl mleka
12 kašika šećera
2 kesice vanilin šećera
4 kašike griza
2 kašike kakaoa
100 gr kokosovog brašna + 4 kašike kokosovog brašna
150 gr margarina























PRIPREMA:

 
Umutite jaja sa šećerom, da budu penasta, dodati ulje, mleko, brašno pomešano sa praškom za pecivo i lagano sve sjedinite. Sipajte testo u tepsiju veličine 40×25 obloženu peki papirom i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200″C.
Za oko 20 minuta je gotovo, ali proverite čačkalicom pa ako se ne lepi onda je gotovo.  Dok se kora peče stavite mleko da se kuva, dodajte šećer, vanilu i griz i mešajte da se griz skuva pazeći da se ne zgrudva. U vreli fil dodajte kakao i margarin i dobro sve promešajte da se sjedini. Na kraju dodajte kokos i sve promešajte. Vruć fil izručite na koru i ravnomerno ga rasporedite. Odozgo pospite kokosom. Seći na kocke dok je još toplo i služiti. 












Prijatno! 





Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.