Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

субота, 16. децембар 2017.

DŽEM OD RINGLOVAImam u voćnjaku jedno drvo ringlova. To je vrsta šljiva, jako ukusna okruglog ploda žute ili crvene boje. Moja je žuta. Ne radja puno ali dovoljno da mogu svake godine da napravim ukusan džem. Probajte i nećete se pokajati.
POTREBNE NAMIRNICE:

- 3 kg ringlova
- 200 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera


PRIPREMA:

Šljive operite i očistite od koštica. stavite u lonac i pustite da se zagreju. Smanjite vatru, dodajte šećer i vanilin šećer i kuvajte, uz povremeno mešanje, dok se voće ne ukuva da bude gusto. Džem onako vruć sipajte u tegle do vrha, zatvorite poklopcem i svaku teglu okrenite naopako. Pokrite i ostavite da se ohlade. Tegle sada vratite u normalan položaj i odložite u ostavu.
Iako je korišćena mala količina šećera, nije potreban konzervans jer na ovaj način se tegle vakumiraju i mogu da dugo da stoje, i po par godina. Medjutim, kada teglu otvorite čuvajte je u frižideru i upotrebite za nekih 10-tak dana, jer hoće da se ubudja.
Prijatno!Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.