Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

недеља, 13. август 2017.

PITA SA ŠLJIVAMA

















Sada prvi put pravim pitu sa šljivama na onaj klasičan način. Iznenadilo me koliko je ispalo dobro i ukusno. Šljive koje su malo nakisele, pa pita nije otužna i hrskave korice baš po mom ukusu vas mame da je probate.










POTREBNE NAMIRNICE:


- 1,5 kg šljiva stenlej
- 10 kora za pitu
- 5 kašika šećera
- 5 kašika pšeničnog griza
- 20 kašika suncokretovog hladno cedjenog ulja
- 2 kašičice cimeta
- 1 kesica vanilin šećera
- prah šećer za posipanje















PRIPREMA:


Šljive operite, prepolovite i očistite od koštica. Podelite ih na pet delova za pet rolata, za svaki po 2 kore i 1/5 šljiva. Uzimati po 2 kore, posuti uljem i na jedan kraj staviti šljive, posuti sa 1 kašikom šećera i griza, i malo cimeta. Savite krajeve prema unutra i urolajte. Ovo uradite pet puta. Rolate složite u pleh od rerne obložen papirom za pečenje. Svaki rolat namažite uljem i pospite vanilin šećerom. 
Pitu stavite u rernu, zagrejanu na 180"C sa toplim vazduhom. Pecite oko 40 minuta i pazite da vam ne pregori.
Pečenu pitu izvadite iz rerne, malo poprskajte hladnom vodom i pokrite kuhinjskom krpom i ostavite da se prohladi.
Posuti šećerom u prahu, iseći i poslužiti.
Ako ne volite šećer u prahu možete da ga izostavite.

















Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.