Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

среда, 30. август 2017.

GUSTI SOK OD PARADAJZA











Ko voli sok od paradajza a ima sokovnik ili mašinicu za odvajanje soka od ljuske i semenki može da napravi ovaj izuzetno zdrav napitak. U mom slučaju sam koristila sokovnik tako da sam svu količinu paradajza 100% iskoristila tako što je odvojen čist sok na jednu stranu a deo koji je sadržao ostatke paradajza sam izmiksala štapnim mikserom, tako da nisam ništa bacila.








POTREBNE NAMIRNICE:


- 5 kg paradajza
- soli po ukusu















PRIPREMA:


Paradajz operite i očistite od peteljki. Presecite ga na polovine ili četvrtine u zavisnosti od veličine.
Pripremite sokovnik i stavljajte paradajz da se cedi. Na jednu stranu će izlaziti čist sok od paradajza a na drugu pulpa.
Sok skupljajte u odgovarajućoj posudi a kada završite cedjenje preručite ga u dublji lonac. Dodajte so po ukusu ili ostavite bez. Uključite ringlu i ostavite da sok prokuva. Kuvajte ga još nekih 15 minuta.
Vreli sok sipajte u flaše do samog vrha, u mom slučaju su bile flaše sa širokim grlom koje su praktičnije od onih sa uskim grlom, zatvorite metalnim poklopcem i okrenite ih naopačke.
Ušuškajte ih da se ne bi prevrnule i ostavite dok se ne ohlade. 
Kada se ohlade okrenite ih i odložite u ostavu.

Pulpu, koja je ostala posle cedjenja soka, nemojte bacati. Iskoristite je za dalju preradu.













Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.