Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

субота, 13. мај 2017.

INTEGRALNI HLEB OD 4 VRSTE BRAŠNA













Još jedan od mojih integralnih hlebova sa 4 vrste brašna. Do sada nisam napravila dva ista hleba. Uvek to bude neka druga kombinacija i nikad ne prestajem da istražujem. Svaki hleb, koji sam napravila mi se dopao i svi su dobri na svoj način.













POTREBNE NAMIRNICE:

- 1 šolja heljdinog integralnog brašna (2dl)
- 1 šolja pšeničnog integralnog brašna
- 1 šolja raženog mekog brašna
- 1 šolja speltinog mekog brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 kašičice sitne morske soli
- 1 kašičica fruktoze
- 0,5 dl maslinovog ulja
- 4 dl surutke
- 2 dl tople vode
- 2 kašike kima
















PRIPREMA:


U dublju posudu staviti sve suve sastojke.

Dodati surutku i toplu vodu i ručno promešati. Mešati dok se ne dobije kompaktno, lepljivo, gusto testo. Ako je potrebno dodati još deci ili dva vode jer testo treba da budje redje. Umešati maslinovo ulje. Pokriti i ostaviti da kisne.

Kada se testo podigne, posle nekih sat vremena, promešajte i opet pokrite i ostavite da kisne. Ovo uraditi još dva puta.

Četvrti put promešajte testo i izručite ga u dugački kalup, koji ste obložili papirom za pečenje. Posuti sa dosta kima i promešati iako je u kalupu. Posuti još malo kima i ostaviti da nadolazi dok se ne napuni kalup.

Za to vreme zagrejati rernu na 200 C stepeni. Ubacite posudu sa vodom da se zagreva zajedno sa rernom. Staviti hleb da se peče oko 50 minuta.

Izvadite hleb iz rerne i kalupa, odvojite od papira i okrenite naopako. Pokrite i ostavite da se ohladi. 

Čuvajte ga zamotan u kuhinjski ubrus. Seći na parčiće.

Ovaj hleb je mekan i ne drobi se ni posle 3 dana.














Prijatno!




Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.