Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

недеља, 02. април 2017.

VOĆNI KOLAČ SA MENAŽ ČOKOLADOM I SIROM











Šta mislite o kolaču u kombinaciji voća, čokolade i sira? Nekako sir u kolaču mi je zvučalo neobično i nespojivo. Ipak je moguće spojiti ove tri namirnice i dobiti odličan kolač. Probala sam i nisam se pokajala. Nadam se da će se i vama dopasti.










POTREBNE NAMIRNICE:

Za testo:

- 1,5 šolja šećera (šolja 2,5 dl)
- 1 šolja ulja
- 4 komada jaja
- 3 rebra rendane Menaž čokolade
- 1 kesica vanilin šećera
- 1,5 šolja brašna
- 1 kesica praška za pecivo

Za fil od sira:

- 125 g margarina za filove
- 250 g neslanog sremskog sira
- 120 g šećera
- 2 komada jaja
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kašika brašna

I još je potrebno:

- 100 g malina
- 100 g crvenih ribizli















PRIPREMA:

U dublju posudu izlomite jaja i umutite mikserom sa šećerom i vanilom, pa dodajte ulje i čokoladu.
Sada dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i lagano promešajte da masa bude glatka.
Sipati veći deo testa u manji pleh, obložen papirom za pečenje, a manji deo testa ostavite za odozgo.
U drugu dublju posudu staviti sve sastojke za fil i mikserom umutite u kompaktnu masu.
Fil od sira, kašikom, nabacajte preko testa sa čokoladom. Preko sipajte ostatak testa i viljuškom razvucite čokoladno testo da se pokrije sav fil od sira. 
Poredjajte voće preko testa i stavite pleh u zagrejanu rernu na 200 C stepeni da se peče do 30 minuta.
Pečen kolač izvadite i ostavite da se ohladi. Tek tada odvojite kolač od papira za pečenje.
Kolač isecite na kocke i poslužite.














Prijatno!




Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.