Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

недеља, 02. април 2017.

TARIN - PUNJENE PALAČINKE ZELJEM













Recept za tarin sam našla na stranici Pomoravke ili naše Zoke. Dopao mi se njen recept ali sam ja ipak unele neke izmene. 













POTREBNE NAMIRNICE:

- 10 komada INTEGRALNE PALAČINKE OD 4 VRSTE BRAŠNA
- 2 vezice zelja
- 400 g sitnog sira
- 2 grančice nane
- 3 komada jaja
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
- po ukusu biber
- 1 dl mleka
- 100 g kačkavalja






















PRIPREMA:

Zelje očistiti od drški, oprati i usitniti. Popariti vrelom vodom i ostaviti da se ocedi. Posebno sjediniti sir sa jajima, nanom, solju i biberom i od ove mase odvoji 1 kašiku za odozgo. U smesu od sira dodati ocedjeno zelje i sve sjediniti.
Duguljasti kalup za hleb, tarin, obložiti papirom za pečenje i na dno staviti malo maslinovog ulja. Složiti 4 palačinke ali tako da krajevi vise preko ivica kalupa.
Na svaku palačinku stavite deo fila i urolajte pa složite u pripremljen kalup. Filovane palačinke složite u dva reda po 3 palačinke, s tim što su 2 cele i jedna ide po pola. U sledećem redu palačinke složite obrnuto, cele preko presečene. Sada prebacite deo palačinki koji je preko i zatvorite tarin. Izbockajte odozgo i prelite sa ostatkom fila u koji ste dodali mleko i ostatak ulja. 
Zagrejte rernu na 200 C stepeni i stavite da se peče. Posle nekih 30 minuta smanjite temperaturu na 150 C stepeni i pecite još nekih 30 minuta. U toku pečenja sredina će se podići, ali tako treba, a to znači da se sredina zagrejala i da se tarin ravnomerno peče. Kada se odvoje ivice od papira gotov je. U mom slučaju se peko oko sat vremena.
Izvaditi ga iz rerne i posuti rendanim kačkavaljem. Izvaditi i kalupa, odvojiti papir i ostaviti da se hladi. 
Ohladjen okrenuti naopako na tacnu i seći na šnite i poslužiti.



















Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.