Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

недеља, 02. април 2017.

SLANE ŠTRUDLICE











Kvasno testo ili testo sa kvascem je vrlo inspirativno i mogu se napraviti razni slatki i slani specijaliteti. Ove štrudlice su izuzetno ukusne i meke a dobre i sutradan, kada se ohlade. Možete da koristite celu količinu testa KVASNO TESTO ZA RAZNE VRSTE PECIVA - KIFLICE, TROU...  ili da za štrudlice iskoristite samo 1/5 testa a od ostatka da napravite neko drugo pecivo, kao u mom slučaju.





















 POTREBNE NAMIRNICE:

- 1/5 od  KVASNO TESTO ZA RAZNE VRSTE PECIVA - KIFLICE, TROU...


Za fil:

- 4 kašike ajvara


Za premazivanje 1/5 od cele mere:

- 1 jaje
- 2 kašike margarina
- 2 kašike mleka
- kim i so 















  PRIPREMA:


 Priprema testa se radi po receptu za KVASNO TESTO ZA RAZNE VRSTE PECIVA - KIFLICE, TROU...  . Od uskislog testa odvojite 1/5 i rukama ga razvucite a zatim na pobrašnjenoj radnoj površini, tapkanjem rukama, napravite pravougaonik debljine 0,5 mm. Namažite ajvar i urolajte. Isecite rolat na pravougaonike širine 3 cm, nožem ili točkićem za sečenje testa. Složite štrudlice u pleh obložen papirom za pečenje. Namažite ih mešavinom jaja, margarina i mleka i pospite kimom i solju. Neka se testo odmara dok se zagreje rerna na 200 C stepeni. Stavite ih da se peku oko 20 minuta ili dok ne porumene. Izvadite ih iz rerne, pokrite kuhinjskim ubrusom i ostavite da se prohlade. Poslužite tople.

Količina fila je za 1/5 testa.

















Prijatno!


 

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.