Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

четвртак, 06. април 2017.

PICA OD HLEBA











Još jedno jelo od hleba, koji je ostao od prethodnog dana ne pojeden. Pošto ništa ne bacam, onda to iskoristim da napravim doručak, koji podseća na picu. Brzo, ukusno, a filovano onim što imate u kući u datom trenutku.












POTREBNE NAMIRNICE:


- 1 komad hleba
- 5 komada jaja
- 1 kašičica sitne morske soli
- 2+2 kašike maslinovog ulja
- 200 g sitnog sira
- 1 l mleka
- 1/2 tegle  DOMAĆI KEČAP BEZ ŠEĆERA
- suvi origano
- peršun


















PRIPREMA:


Hleb usitnite kidajući, rukama, komadiće. Ako vam je lakše možete da ga isečete na kocke.
U dublju posudu stavite jaja i so i umutite viljuškom. Dodajte deo ulja i promešajte. U jaja dodajte sir i mleko i sve dobro promešajte da se ujednači. Sada ubacite hleb i promešajte da se hleb lepo natopi. Ovu smesu izručite u pleh od rerne, koji ste obložili papirom za pečenje. Lepo poravnajte i preko nanesite kašikom kečap na više mesta. Pospite origanom i ostatkom ulja. Stavite da se peče u zagrejanu rernu na 200 C stepeni, sa toplim vazduhom, dok ne porumeni. Izvadite pleh iz rerne, pokrite kuhinjskim ubrusom i ostavite da se prohladi.
Iseći na parčiće, željene veličine, i poslužite uz napitak po želji. Mi smo pili čaj.

















Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.