Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

понедељак, 03. април 2017.

ČUPAVCI SA RUMOM













Kokosovi čupavci su kolač koji  moji ukućani i ja obožavamo. Ovaj put sam odlučila da im dodam nešto novo, a to je rum. Oduševio nas je ukus a nadam se da će se i vama dopasti.











POTREBNE NAMIRNICE:

Za testo:

- 3 komada jaja
- 10 kašika šećera
- 13 kašika ulja
- 16 kašika brašna
- 100 ml jogurta
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo

Za umakanje:

- 250 g margarina za filove
- 200 g Menaž čokolade
- 200 ml mleka
- 2 kašike prah šećera
- 1 kašika ruma
- 1 kesica vanilin šećera

Za valjanje:

- 300 g kokosa















PRIPREMA:

Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom i dodati ulje, jogurt, brašno pomešano sa praškom za pecivo. Lagano promešajte da testo ne bi palo.
Pripremiti tepsiju za pečenje tako što je obložite papirom za pečenje i izručite testo. Pecite na 200 C stepeni dok ne porumeni i odvoji se od papira. Proverite pomoću čačkalice da li je pečeno. Ako je čačkalica suva onda tepsiju izvadite i rerne, a ako ne dopecite.
Kada se kolač prohladi isecite ga na kocke veličine po želji. U mom slučaaju sam dobila 24 kocke.
Za smesu za umakanje koski je potrebno da u odgovarajućoj posudi otopite čokoladu, margarin, dodate prah šećer, vanilin šećer, mleko i rum. Kada prokuva i sve se lepo sjedini sklonite sa vatre.
Kocke umačite u toplu smesu od čokolade i uvaljajte ih u kokos sa svih strana.
Složite u vatrostalnu činiju ili kutiju.
Ostavite na hladnom do služenja.
Savet: Ako ne volite rum možete da ga izostavite.












Prijatno! 



Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.