Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

недеља, 12. март 2017.

VARIVO OD POVRĆA I MESA












Jelo koje je nastalo tako što nisam imala ideju šta bi sa mesom, koje se kuvalo u supi. Palo mi je napamet da mu dodam povrće i začine i tako sam dobila jedno ukusno i novo jelo. Nama se dopalo a nadam se da će i vama.









POTREBNE NAMIRNICE:


- 1/2 obarenog pileta
- 300 g barene junetine
- 500 g krompira
- 500 g tikvica
- 150 g paradajza
- 50 g sveže paprike
- 10 komada čeri paradajza
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- 2 kašike svežeg vlašca
- 1 kašičica sitne morske soli
- 1 kašičica kurkume u prahu
- 2 kašike   ZAČIN OD SUŠENOG POVRĆA
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1/2 veze svežeg peršuna
















PRIPREMA:


Meso, koje se barilo u supi, iskidajte na manje komadiće. Stavite meso u šerpu, dodajte maslinovo ulje, sitno iseckanu glavicu crnog luka, kurkumu, so, beli luk, ZAČIN OD SUŠENOG POVRĆA, promešati i zagrejati na laganoj vatri. Naliti sa 1 šoljom vode pa dodati krompir isečen na krupnije komade, paradajz isečen na četvrtine, tikvice isečene na veće kocke, papriku sečenu na trake, ceo čeri paradajz i krupno seckan vlašac. Dodajte još vode da povrće i meso ogreznu. Poklopiti i pustiti da se povrće skuva. Na kraju dodati krupno seckan peršun.
Poslužiti kao glavno jelo uz salatu po želji.










Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.