Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

петак, 10. март 2017.

SALATA SA BEBI SPANAĆEM, CELEROM, ŠARGAREPOM I CVEKLOM













Interesantna salata sa bebi spanaćem i celerom, uz dodatak cvekle i susama. Podjednako je ukusna i ako se napravi preliv od kisele pavlake, kefira, i senfa. U mom slučaju je korišćeno maslinovo ulje i sok od limuna.













POTREBNE NAMIRNICE:

- 150 g bebi spanaća
- 100 g cvekle
- 100 g šargarepe
- 100 g koren celera
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica sitne morske soli
- 1 komad limuna, samo sok,
- 1 kašika susama
















PRIPREMA:


Bebu spanać operite i osušite. Složite na tanjir za serviranje. Šargarepu, cveklu i koren celera očistite i izrendajte u multi-praktiku ili ručno. Povrće stavite preko spanaća bez mešanja. Posebno pomešajte maslinovo ulje, sitnu morsku so i sok od limuna i time prelijte salatu. Pospite odozgo susam. Ohladite i poslužite kao zaseban obrok ili dodatak uz meso.



















Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.