Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

недеља, 05. март 2017.

POSNA POGAČA











Posna pogača, sprema se jako brzo i isto tako brzo pojede, koliko je ukusna, mekana i mirisna na pečeno testo. Jedva sam uspela da je uslikam i to već načetu.



POTREBNE NAMIRNICE:

- 1 kocka kvasca
- 500 g + 50 g brašna od spelte meko
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica kurkume u prahu
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica jabukovog sirćeta
- 3 dl tople vode




















PRIPREMA:


U dublju posudu izdrobite kvasac, dodajte šećer i polovinu tople vode. Kada se kvasac otopi dodajte brašno, so, kurkumu u prahu i ulje i sve dobro promešajte. Ako je potrebno dadajte i ostatak vode i umesite testo mikserom, nastavci za teso, u kompaktnu loptu, koja se odvaja od posude. Pospite testo sa malo brašna, pokrite i ostavite da nadodje, do 60 minuta. Nadošlo testo nemojte mesiti samo ga promešajte i preručite u okrugli manji kalup. Rukom testo poravnajte, namažite sa malo ulja, koje ste pomešali sa 2 kašike vode. Testo probodite viljuškom ili nožem na više mesta. Ostavite da se testo odmara dok zagrejete rernu na 200 C stepeni. Pecite oko 40 min, možda i manje, zavisi od rerne, dok ne porumeni i odvoji se od papira. Pečenu pogaču izvadite, odvojite od papira, pokrite i ostavite da se ohladi. Poslužite dok je još topla.









Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.