Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

четвртак, 16. фебруар 2017.

SLATKE KIFLICE











Kiflica nikad dosta. Ovaj puta su slatke ali prazne. Možete dodatno dok ih jedete da dodate po želji džem, euro krem ili šta volite. Mekane su i sutradan a ako ne volite hladne samo malo ih podgrejte.








POTREBNE NAMIRNICE:


- pola kvasca
- 500 g brašna  T 400 meko
- 2 kašičice šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kašičica soli
- 1 komada jaja
- 30 g + 30 g putera
- 200 ml mleka
- 100 ml tople vode
- 1 kašika sušene korice pomorandže
- šećer u prahu za posipanje















PRIPREMA:

U dublju posudu staviti kvasac, šećer, vanilin šećer, toplu vodu i kašiku brašna. Kada kvasac se otopi za nekih desetak minuta, dodati ostatak brašna, jaja, puter, so, sušenu koricu pomorandže i postepeno dodajte mleko. Testo mutite mikserom, nastavci za testo, uz dodavanje mleka ili brašna po potrebi da bi se dobilo glatko testo, koje se odvaja od posude. Posuti brašnom testo i ostaviti pokriveno da uskisne. Uskislo testo ne mesiti. Kidati komade rukom i na dlanu praviti trouglove, koje umotajte od šireg kraja prema užem. Kiflice slagati sa razmakom na pleh obložen papirom za pečenje. Sada ih namazati žumancem pomešanim sa kašikom mleka. Odozgo stavite komadiće putera. Dok zagrejete rernu na 200 C stepeni, kiflice ostavite da se odmore. Stavite da se peku i kada porumene izvadite ih, pokrite kuhinjskom krpom i ostavite da se prohlade. Pospite ih šećerom u prahu i poslužite.












Prijatno!



2 коментара:

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.