Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

уторак, 28. фебруар 2017.

PALAČINKE SA OVSENIM BRAŠNOM











Recept za palačinke samo sa ovsenim brašnom sa videla na blogu natanjiru.com i odlučila da ga isprobam, ali sa malim izmenama. Odlične su i u slanoj i u slatkoj varijanti ali i sutradan, kada su hladne, ostaju mekane. Mi smo uživali u konzumiranju istih a nadam se i vi ako se odlučite da isprobate recept.













POTREBNE NAMIRNICE:


- 4 komada jaja
- 3 šolje (2dl) ovsenih pahuljica (2 šolje ovsenih pahuljica + 1 šolja speltino meko brašno)
- 3 šolje ovsene mekinje
- 600 ml mleka
- 150 ml tople vode
- 1/2 kašičice soli
- 1 kesica vanilin šećera
- 2 kašike maslinovog ulja

















PRIPREMA:


Izlomite jaja u dublju posudu, dodati so i vanilin šećer i umutite ih mikserom, uz dodavanje tople vode, dok ne dobijete penastu masu. Sada dodati više od polovine mleka i ovseno brašno, koje ste dobili od ovsenih pahuljica i ovsenih mekinja, koje ste samleli u mlinu za kafu. U mom slučaju je dodato 1 šolja speltinog mekog brašna, jer nisam imala dovoljno pahuljica. Sve promešati mikserom da se dobije tečna masa za palačinke, bez grudvica i na kraju dodajte maslinovo ulje. Ostaavite smesu da odmori nekih pola sata. Za to vreme će smesa da se malo zgusne pa dodajte ostatak mleka, koliko je potrebno da se dobije žitka smesa.
Tiganj za palačinke zagrejati i pržiti tanke palačinke na uobičajen način. Slagati ih na veliki tanjir.Kada su gotove preokrenite ih na drugi tanjir i pokrite ih najlon kesom, da bi ostale meke kada se ohlade a i sutradan.
Palačinke služiti i u slanoj i u slatkoj varijanti. U mom slučaju za slane sam koristila kiselu pavlaku, pileću šunku, kačkavalj, SUŠENI ČERI PARADAJZ i peršun. U slatkoj varijanti je korišćen džem od šljiva i jabuka bez šećera.

















Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.