Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

петак, 24. фебруар 2017.

GIBANICA OD HLEBA











Nema ko ne voli gibanicu. Može da se napravi i od viška hleba, koji vam se zateko u kući, za promenu. Jednostavna za pravljenje a mekana, ukusna, mami vas mirisima iz rerne, da ne možete da odolite.












POTREBNE NAMIRNICE:


- 16 parčeta hleba od prethodnog dana
- 4 komada jaja
- 1 kašičica sitne morske soli
- 500 g sitnog sira
- 2 dl kefira
- 120 g putera
- 2 kašike  maslinovog ulja
- 2 kašičice kima



















PRIPREMA:


U odgovarajuću činiju izlomiti jaja, dodati so, sir i otopljen puter i promešati da se sjedini. Dodati kefir i još jednom promešati.
Vatrostalnu činiju podmazati maslinovim uljem i složiti polovinu hleba. Preko sipati polovinu fila. Staviti i ostatak hleba i drugi deo fila. Posuti kimom i ostaviti oko 1 sat da hleb upije fil.
Zagrejati rernu na 180C stepeni i staviti gibanicu da se peče. Kada porumeni gotova je. Izvadite je iz rerne, pokrite i ostavite da se ohladi. 
Seći na parčiće po želji i poslužiti uz kefir, jogurt, sok od paradajza ili po vašoj želji.



















Prijatno!


 

2 коментара:

  1. Da, neki put hleb isečem na kocke i potopim u smesu i stavim da se peče. Može da se doda po želji šunka ili šta volite. Ne mora da bude samo sir i jaja. Samo malo mašte.

    ОдговориИзбриши

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.