Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

понедељак, 23. јануар 2017.

SLANA TORTA SA INTEGRALNIM PALAČINKAMA I SPANAĆEM











Ispekla sam integralne palačinke u tiganju Vitapur Srbija. Odlučila sam da ih spremim, dalje, kao slanu tortu sa spanaćem, koja može da se posluži kao toplo predjelo ili za doručak uz dodatak kefira, ili kisele pavlake sa malo ajvara. Jeste da se pekla malo više od sata ali isplatilo se. Probajte, sigurno će vam se dopasti. Odlična je i sutradan iako je hladna, ostaje meka i sočna.












POTREBNE NAMIRNICE:


-  8 komada   INTEGRALNE PALAČINKE, 
- 300 g spanaća zamrznutog ili svežeg
- 300 g sitnog sira
- 5 + 1 komada jaja
- 1 kašičica sitne morske soli
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 1/4 kašičice muskatnog oraščića
- 2 + 1 + 1 kašika maslinovog ulja

Namaz:

- 6 kašika kisele pavlake
- 1 kašika domaćeg ajvara
- vlašac sitno seckan

















PRIPREMA:


Otopiti spanać i pomešati sa sirom, jajima, solju, začinima i 2 kašike maslinovog ulja u kompaktnu smesu.
Namaz napravite tako što će te kiselu pavlaku da umutite sa ajvarom u kompaktnu smesu.
 
Okruglu vatrostalnu činiju namazati sa 1 kašikom maslinovog ulja. Staviti jednu palačinku. Naneti 5 kašika smese i rasporedite po celoj palačinki. Staviti drugu palačinku, pa fil i tako dok ne potrošite sav materijal. Poslednju palačinku ostavite bez fila. Prosecite palačinke, kao kada sečete tortu, prvo na četri dela a onda samo kroz sredinu. Posebno umutite jaje sa 1 kašikom maslinovog ulja i prelijte preko torte. Malo po zarezima razmaknite da jaje prodje izmedju zareza. Zagrejte rernu na 200 C stepeni pa smanjite na 150 C i uključite ventilator, ako imate. Stavite slanu tortu da se peče. Kod mene se pekla oko sat i 10 minuta. U toku pečenja treba da lepo naraste i u sredini, a to je znak da se i sredina ispekla. Na kraju isključite rernu i ostavite je još nekih 20 minuta. Slanu tortu izvadite iz rerne i još malo je prohladite. Secite parčiće kao za tortu i poslužite uz namaz od kisele pavlake i domaćeg ajvara, dodatno posuto vlašcem.

















Prijatno!




Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.