Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

субота, 24. децембар 2016.

KNEDLE OD HELJDE U SOSU OD SIRA







Volim knedle u svim mogućim varijantama pa sam odlučila da malo eksperimentišem i napravim knedle na drugi način. Koristila sam heljdino integralno brašno i u kombinaciji sa sosom od sira ispalo je odlično. Meni i suprugu je to bila večera.











POTREBNE NAMIRNICE:
  • 1 komad jaja
  • 1 kašika heljdinog integralnog brašna
  • 2 kašike belog pšeničnog brašna
  • prstohvat praška za pecivo
  • prstohvat sitne morske soli
  • pola kašike sušenog povrća bez soli
  • pola kašičice kurkume u prahu
  • pola kašičice belog luka u granulama
  • pola kačike seckanog vlašca
  • 1,5 l vode
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 kašike masti sa talogom od čvaraka
  • 300 g sitnog sira
  • 150 dl pavlake za kuvanje
  • prstohvat bibera
















PRIPREMA:

Izlomiti jaje u odgovarajuću posudu i dodati so, i umutiti ručno viljuškom ili žicom za mućenje.
Dodati obe vrste brašna i začine. Dobro sve izmešati da se dobije homogena smesa koja ne curi.
Zagrejati vodu do vrenja i kašičicom, koju ste prethodno umočili u vrelu vodu, vadite knedle i spuštajte u vruću vodu. Čim knedle isplivaju gotove su.
Pažljivo ih rešetkastom kašikom izvadite i složite u činiju ili na tanjir, pospite maslinovim uljem i ostavite sa strane.
U tiganj stavite mast i otopite na nižoj temperaturi. Dodajte sir i pavlaku za kuvanje i pustite da se sir otopi i prokuva. Posolite i pobiberite. Ubacite već gotove knedle, sačekajte par minuta pa ih okrenite, da pokupe sos i sa druge strane.
Knedle izvadite na tanjir i poslužite dok su još tople.












Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.