Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

четвртак, 15. децембар 2016.

DINSTANI RIBANAC







Došla nam je zima i sezona kiselog kupusa. Pošto moja porodica više voli ribanac sama sam ga i ostavila. Volim kada se samo prodinsta nasuvo i uz to kao prilog knedle. Ovo je jelo se jako brzo sprema i evo kako to ja radim.














POTREBNE NAMIRNICE:


- 2 kg kiselog kupusa ribanca
- 2 kašike sušenog crnog luka
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica kurkume
- 1 kašičica lovora u prahu
- 2 kašike sušenog povrća bez soli
- 2 kašike masti (talog koji ostane kada se istope čvarci)
- 2 kašike maslinovog ulja
















PRIPREMA:


Ribanac ocediti i staviti u vodu da se ispere višak soli. Ponovo ga ocediti kroz cediljku i dodatno rukama.
U odgovarajuću šerpu staviti mast i maslinovo ulje. Dodati crni luk i ostale začine.
Čim se malo zagreju stavite ocedjen ribanac i sve dobro promešajte.
Smanjite temperaturu, poklopite i ostavite da se kupus dinsta u sopstvenoj pari oko 30 minuta.
Probati i dodatno začiniti, ako je potrebno solju, biberom i lovorom u prahu.
Poslužiti kao glavno jelo uz prilog po želji.
U mom slučaju je poslužen sa zelenim čeri paradajzom iz tegle i knedlama od heljde  KNEDLE OD HELJDINOG BRAŠNA.
















Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.