Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

уторак, 20. септембар 2016.

VARIVO SA JUNETINOM I POVRĆEM












U toku leta, kada imamo puno svežeg povrća može se lako napraviti zdrav obrok i ako dodate malo belančevina kroz meso i začine dobićete obrok sa puno ukusa i ako ga još upotpune zdravom salatom imate kompletan obrok.










POTREBNE NAMIRNICE:


- 2 komada tikvica srednje veličine isečene na kocke
- 1 komad sveže crvene paprike isečene na kolutiće
- 2 komada šargarepe srednje veličine isečene na kolutiće
- pola veze peršunovog lista krupno seckan
- pola veze celerovog lista krupno seckan
- 500 g junećem mesa sečenog na kocke
- 1 glavica manja crnog luka sitno iseckanog
- 2 šoljice pirinča
- 1 kašičica kurkume u prahu
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 1 kašičica sitne morske soli
- 1/2 kašičice djumbira u prahu
- 2 kašike mlevenog sušenog povrća
- 2 kašičice aleve paprike
- 10 sušenih čeri paradajza
- 20 komada čeri paradajza
- 2 kašike maslinovog ulja
























PRIPREMA:


U odgovarajuću šerpu stavite meso i propržite ga nasuvo, da malo porumeni. Dodajte ulje, povrće, začine, pirinač, i sve dobro promešajte da se malo proprži i puste ukusi. Nalite vodom da prekrije povrće i meso i poklopljeno dinstajte dok meso ne omekša a pirinač pokupi višak tečnosti. Pospite seckanim peršunom.

Poslužite toplo kao glavno jelo posuto peršunom i čeri paradajzom i uz dodatnu salatu po želji.















Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.